Skip to content
The Unslain Official Website

Band Biografie

The Unslain is een 4-koppige Heavymetal band. De band is opgericht in 2013 door Bart Foppes en Max Brugman en is afkomstig uit Nijmegen. Na een hoop line-up wisselingen te hebben gehad, kreeg The Unslain in de zomer van 2015 de meeste stabiele line-up tot dan toe. Met de in 2014 aangetreden bassist Stefan van Ommeren en de in 2015 aangetreden zanger Nicky Spanjaards en gitarist Jeroen Hermsen vormde zij voor circa jaar lang The Unslain met optredens in o.a. Willemeen in Arnhem en Dynamo in Eindhoven.

In de zomer van 2016 splitste de wegen van The Unslain en die van Nicky Spanjaards en Max Brugman. Kort daarna werd de huidige drummer Indy Wessels aangenomen. Gitarist Jeroen Hermsen nam vanaf dat moment de vocalen voor zijn rekening.
Niet lang daarna werd Ron Holtackers aangenomen als manager van The Unslain. Nicky Spanjaards verzorgt het onderhoud en het bijwerken van o.a. de website en alle andere ICT zaken.
In het voorjaar van 2017 verliet bassist Stefan van Ommeren de band. Kort daarna trad de huidige bassist Luc Builtjes aan bij The Unslain.

In de muziek van The Unslain zijn veel thrash en progressieve invloeden te herkennen. De bandleden hebben zich laten inspireren door bands als Megadeth, Iron Maiden, Black Sabbath en Dream Theater. Rauwe vocalen ondersteunt door (progressieve) heavy metal riffs met soms een polymetrisch sausje en een beukende groove, zijn kenmerkend voor de The Unslain.

Geïnspireerd door jaren 80′ heavy metal shows staat The Unslain garant voor zeer energieke metal shows waarbij de nummers van o.a. hun opkomende debuut EP, met veel enthousiasme, gebracht worden en strak worden vertolkt.

See you at the next slaughter night of The Unslain!